måndag 14 januari 2008

Ångest

Tunga ämnen för en så nystartad blog, dock känner jag att jag behöver lufta mina känslor och bättre sätt än att dela dem med sina vänner finns väl knappast?
Det har grämt mig ett tag nu, alldeles för länge faktiskt men inget händer av sig självt. Jag vet lösningen på mitt problem, men det är svårt att lösa sina problem när man inte vet vad man själv vill. Det kanske är därför jag skriver, kanske finns det en mening i att blogga ändå, man får lufta sina känslor och få succesiva svar och råd? Nä, det stämmer nog inte, det är ett enda stort humbug alltsammans!
Men så till själva problemet.
Jag vet inte vilken Tv-Spels konsoll jag vill ha. Du som läser detta har säkert redan förstått allvaret i min situation, behovet av att spela, pengarna för att finansiera det hela men jag är helt enkelt illrådig. Tre val är minst ett för mycket och när alla och ingen passar vet man varken ut eller in.
Playstation är dyrt och besvärligt, Wii är billigare och besvärligare och X-box är... nej. Vad kan jag säga mer än: Vilket dilemma!

~Kuffu

19 kommentarer:

Sara sa...

Hahahahaha... Jag saknar dej :P Hmm Wii förstör klockor, och X-box är...grönt. Jag skulle satsa på Playstation...fast det är som sagt mega-dyrt.

Nallenon sa...

Help is on the way! :D

KuffuRyu sa...

Jag saknar dig också Sara. ^^
Och tack Anton, det var en super guide, men jag vill ha en konsoll där man kan spela Super Smash, Final Fantasy och Mass Effect. Den ska vara billig, som t.ex. Xbox:en eller Wii:et, lätt att chippa, jag ska kunna spela mina gamla Ps2 spel på den och den ska ha stöd för fyra spelare samtidigt.
Jag kanske bara har för höga krav. =P

Nallenon sa...

Du vill ha en Dator.
Emulatorer, internet, lan, lätt att chippa, stöd för flera millioner spelare. It's all good. Se "Do you like Video Games?".

Also: Ta gärna bort Word Verification-rutan, den är bara irriterande för alla som vill skriva något...

Sara sa...

Och när vi ändå är inne på förbättringar, det vore otroligt skönt om du kunde länka till oss andra, våra bloggar, så att din blogg inte blir som en återvändsgränd. Kram

KuffuRyu sa...

Jag vill ha en konsoll. För oslagbar känsla framför TV:n. Det är därför konsoller finns över huvud taget. :>

Det kommer länkar, bilder och mer roliga saker när jag orkar/kommer på hur man gör det. =P

Yeonni sa...

Anton, säg det här ordet högt; video games. Igen, med fokus på _video_ games. Vart gör man av en video? Inte i datorn, iaf. =P

Kuffu, kuffu... för det första; ring själv om du är ensam och miserabel. Vi kan inte läsa tankar. ^^ För det andra... ska jag ens uttala mig i konsollfrågan? Den är faktiskt svårare nu än någonsin. Lost Oddyssey och nåt mer som hette nåt på Blue lalala, kommer exklusivt till Xbox, så det enda jag faktiskt direkt dissar är Wii:et, men då vet ju alla redan att jag anser Mario borde ha begravts samtidigt med Sonic. (oj oj oj vad jag nerkallar spelvärldens vrede över mig nu)

Yeonni sa...

Btw, jag bara måste säga, Saras reasoning slår ju allt. Frånochmed nu gör jag den till den officiella anledningen till att alla borde ha ett PS3 ^^

Nallenon sa...

"Video is the technology of electronically capturing, recording, processing, storing, transmitting, and reconstructing a sequence of still images representing scenes in motion."
/Wikipedia

;)

KuffuRyu sa...

När det finns ett spel där man får chansen att ge Mario, Sonic och alla andra pensionerade "Superhjältar" (ursäkta termen) grundligt med stryk till både höger och vänster hur kan man bara låta bli att göra det då? Alla dolda frustrationer man någonsin haft kan få komma fram när man mosar Mario, igen, igen och igen.
Vad det gäller ringandet så var jag inte allvarlig, det var liksom det som var poängen. Jag ringer ingen och tills nyligen hade jag inte heller någon blog. Om någon stängt in mig och glömt bort mig var det jag.
För övrigt anser jag att X-box 360 borde släppa Final Fantasy spel och min val vore givet.

Riklurt sa...

Lösningen: Gå en lång kurs i Awesome Electronics och bygg en egen konsoll. Eller bygg ihop två olika.

Yeonni sa...

oh, det vore tufft. utbilda dig i det så köpter jag en sån konsoll av dig sen ^^

anton: I call silly! jag menade naturligtvis vad du tänker på först om man säger det ^_-

KuffuRyu sa...

Om jag bygger min egen konsoll ska den ha en spärr som tvingar mig att ringa en vän < input random friend > varje gång jag startar den. ^^

Kristin sa...

X-Box är vitt, inte grönt. Ett bättre argument att inte köpa det är dock att det är Microsoft som gör det... Och Assassins's Creed verkar inte finnas för Wii... Då finns det väl bara en konsoll kvar?

KuffuRyu sa...

Fördelen med Microsoft är väl att de har pengar nog att köpa licensen till alla spel de kan tänkas vilja ha (Devil may Cry). Sen går det att spela fyra personer på boxen, vilket också är en fördel.
Egentligen ser jag minst anledning att köpa playstation av alla konsoler. Det är dyrast, man kan inte spela fyra personer (multi-tap räknas inte) och den enda titel jag är riktigt intresserad av som kommer till Ps3:an som inte kommer till någon annan konsoll är Final Fantasy.
Jag vet att jag kommer ha roligare längre om jag skulle köpa Super Smash t.ex. just för att man kan ha roligt tillsammans med folk man känner och träffar och inte bara med sig själv.
Det är bara det att Wii inte känns värt att köpa för en enda titel, X-box är så mycket bättre än Wii men köper jag ett X-box missar jag både Super Smash och Final Fantasy men till fördel för en bättre konsol, som väl också i och för sig har ett antal bra titlar.
Jag har kikat på lite priser och det skulle vara billigare/ungefär lika dyrt att köpa en Xbox/Wii och ett Playstation 2 (som jag kan spela mina gamla Ps2 spel på) istället för ett Ps3. = /

Rik sa...

Då säger jag att PS2+Xbox inte är något dumt val. Visst, man missar senare FF-titlar (och lite annat kul gojs som kommer till trean) men nu verkar det som om den gamla trenden har vänt - Xbox har många spel och de andra har få.

Många spel > Få spel. Bättre att ha en konsoll man vet att man kan köpa många kul spel till än ett med bara några få. Jag vet, jag har slitit ut Prince of Persia över bara en helg, nu har jag inget att spela :P

Nightflyer sa...

Nu är jag hemma och kan ägna mig åt bloggarna. Jag fick panikångest (nästan) när min datro tyckte att den inte ville vara med ens en halvtimme -_-' det ordnade sig när jag struntsde i msn dock =P

Vi pratade ju om det här förut. Jag eller Dajjen kommer att så småning om att köpa ett Ps3 då kan du snylta och spela FF på det/dom. =D JAg tycker verkligena att X- box och Ps2 var en bra idé. Go for it! ^^

Yeonni sa...

Jag vet inte varför, jag vet inte hur i hela världen det gick till, men Xbox 360 fick 2/10 i PCförAlla??? Jag såg bara poängen, inte förklaringen. Men tror inte det är något att gå på.

Jo, nån av oss kommer köpa en PS3 nån gång, så. Och det finns riktigt schyssta deals på chippade PS2er på Blocket med massa tillbehör och mojs.

Haha, du skulle kunna råka köpa Annas ps2 som stals härifrån i måndags, t.o.m! Det vore lite loligt.

Kristin sa...

Hmm, jag tror jag läste nåt om ett tekniskt fel på XBox. Nånting om en ring av lampor som ska indikera hur trasigt spelet är och att i början när dom sålde det började lamporna lysa på en gång. Jag tror att det var så att när hela ringen blir röd går en spärr in som gör att man inte kan starta det, för att se till att inget blir allvarligt skadat. Men egentligen var det inget fel på konsollen utan på sensorerna.